اسپند یک گیاه علفی به ارتفاع 40 تا 50 سانتیمتر و به شکل بوتهای پر از برگ و سبز رنگ است و گلهای درشت و زیبا دارد و طبع آن نیز گرم و خشک است وی تصریح کرد: این گیاه در مناطق کوهستانی از جمله همدان و استان های خوزستان و بوشهر به صورت خود رو است و فصل برداشت آن نیز فصل زیبای بهار است رشیدی افزود: اسپند را میتوان به صورت دمکرده، خوراکی و دود کردن مورد استفاده قرار داد البته باید توجه داشت که مصرف بیش از حد از اسپند، سم است و موجب بروز مشکلاتی میشود بنابر این توصیه میکنیم روزانه بیش از 10 عدد از دانه اسپند مصرف نشود. این محقق گفت: اسپند خواصی همچون ضد درد، ضد ورم، ملین، ضد اسپاسم، تصفیه خون، ضد عفونیکننده، ضد سرفه، تببر، ضد حساسیت، ضد سودا و بلغم، درمان ترس، درمان بیخوابی، قاعدهآور، تقویت حافظه، درمان نازایی، کرمکش، خوشبوکننده هوا و ... را داراست. وی عنوان کرد: اسپند در درمان جنون، رفع آلزایمر، صرع، تیکهای عصبی، پارکینسون و پرش غیرارادی اعضا و رفع وز وز گوش موثر است. رشیدی اظهار کرد: در فصل بهار و تابستان با توجه به بیشتر شدن شدن حشرات میتوان از اسپند برای پاکسازی محیط و دفع حشرات موزی استفاده کرد. این محقق تاکید کرد: به صورت علمی ثابت شده که معتادان مواد مخدر 12 عدد اسپند را در تابهای تفت دهند و با عسل میل کنند که تاثیر شگرفی در بیزاری از موادمخدر دارد و به ترک آنها کمک خواهد کرد. وی گفت: استفاده از روغن اسپند نیز رواج دارد و دود کردن اسپند در درمان نازایی، تسکین اعصاب، رفع حساسیتهای پوستی، درمان سستی و فلج بدن و دفع چشم زخم کاربرد دارد. رشیدی در پایان تصریح کرد: آقایانی که در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند میتوانند روزانه با خوردن 5 تا 10 دانه اسپند همراه با مویز، از این بیماری در امان باشند همچنین در درمان کم کاری کلیه نیز موثر است.
نظرات شما عزیزان: